1.Scop

Termenii generali si conditiile inscrise vor fi aplicate in mod exclusiv. Validitatea lor va fi recunoscuta prin acceptarea, procesarea si revanzarea bunurilor livrate, prin confirmarea comenzii sau prin factura.

Modificarile asupra urmatorilor termeni si conditii vor impune confirmarea noastra in mod explicit.

2. Mentiuni

Mentiunile noastre sunt acceptate fara echivoc. Comenzile sunt considerate a fi ferme doar in masura in care au confirmarea de livrare a bunurilor. Acordurile verbale vor necesita intotdeauna confirmarea noastra scrisa. Produsele livrate sunt insotite de declaratii de conformitate, iar acestea din urma nu implica o garantie a calitatii.

Imaginile produselor postate de website si din oferte sunt cu TITLU DE PREZENTARE. Acestea pot diferi fata de imaginile produselor livrate si pot prezenta abateri minore de la pozele si descrierile prezentate. Specificatiile tehnice sunt informative, in conformitate cu datele tehnice transmise de catre producatori; pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

3. Conditii de livrare

Conditiile de livrare sunt inscrise in confirmarea de comanda.

Daca intre noi si cumparator nu se ajunge la un numitor comun in ceea ce priveste conditiile de plata, datoria noastra de a livra bunurile va fi suspendata.

In cazul in care data de livrare nu va fi respectata, in cea mai scurta perioada de timp se va reglementa situatia. Cumparatorul este obligat sa indice locul in care va fi efectuata livrarea bunurilor. Suplimentar, acesta trebuie sa ne informeze imediat despre orice modificare a angajamentelor. O violare a acestor ne elibereaza de obligatiile unei livrari ulterioare.

4. Perioada de livrare

Datele de livrare sunt precizate fara nici un angajament. Perioada de livrare se specifica in momentul expedierii confirmarii de comanda.

In cazul in care data de livrare este depasita cu jumatate din perioada specificata anterior, cumparatorul trebuie sa acorde o perioada rezonabila pentru a se putea reglementa situatia. In consecinta, acesta este indreptatit sa anuleze contractul.

Dreptul acestuia de a pretinde daune datorita intarzierii livrarii este limitat de violarile contractului cu intentie sau din culpa.

5. Termene de plata

Cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel, preturile nu includ si impachetarea produselor.

Taxa pe valoare a adaugata este facturata conform reglementarilor legale si este indicata separat pe factura.

Plata facturii se face in termenele si prin instrumentele inscrise pe aceasta.

Maximul de plata acordat poate fi de 30 de zile de la livrarea produselor, in functie de comanda clientului.

Neplata facturii atrage dupa sine penalizari de 0.1% pe zi fara a fi nevoie de preaviz precum si daune-interese suplimentare minimale in cuantumul de 40 euro conform art.10, alin. 1 din Legea 72/2013.

Bunurile raman in proprietatea vanzatorului pana in momentul achitarii obligatiilor de plata. In cazul in care, plata se face prin bilet la ordin sau fila cec, se considera achitate datoriile doar atunci cand se incaseaza banii in contul vanzatorului.

6. Livrarea si riscul

Dupa livrarea bunurilor, riscul trece la cumparator.

Riscul este transferat la cumparator dupa expedierea bunurilor, chiar si in caz de livrare partiala.

Dupa livrare, cumparatorul trebuie sa inspecteze produsele livrate imediat pentru a putea verifica defectele in ceea ce priveste starea acestora, altfel bunurile sunt considerate a fi acceptate.

7. Garantia si cererea de despagubire

Despagubirile sunt luate in considerare numai daca acestea sunt exprimate in scris impreuna cu documentele corespunzatoare in termen de 48 de ore de la receptia bunurilor.

In cazul unor cereri justificate, avem dreptul de furnizare a unei garantii de reducere a pretului de achizitie, reprelucrare sau substituire a bunului.

Dreptul de a cere despagubiri este limitat in cazuri de culpa sau neglijenta intentionata, violari ale contractului din partea noastra.

8. Factura

Conform noilor reglementari fiscale din Uniunea Europeana adoptata de Romania la 01.01.2007, respectiv art. 155, alin 8, litera a) Codul Fiscal 2007, prezenta serveste ca factura oficiala. Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii. Facturile pot fi emise pe hartie ori in forma electronica, daca acestea indeplinesc conditiile prevazute la art. 155 din Codul Fiscal.

9. Validitate

In cazul in care este incheiat un contract intre noi si cumparator, termenii individuali mentionati anterior in Termeni Generali si Conditii nu se aplica.

Prezenta tine loc de contract de vanzare - cumparare in cazul in care nu s-a incheiat in prealabil un alt contract.

10. Dispozitii finale

Prezentele “Termene si conditii” devin obligatorii din momentul acceptarii facturii.